Як допомогти дитині подолати стреc?

 

Для того, щоб допомогти дитині мінімізувати стресові навантаження та впоратись із дистанційним навчанням спробуйте наступні кроки:

1. Складіть чіткий і зрозумілий режим дня. Обговоріть його з дитиною та повісьте на видному місці. Контролюйте, щоб дитина дотримувалась цього розпорядку. Стабільний режим дня позитивно позначається на психічному здоров’ї.

2. Організуйте робочу зону. Якщо в дитини немає власної кімнати, можна оформити просто куточок, де буде знаходитись, лише те що необхідно для навчання.

3. Робоча форма. Разом з дитиною виберіть одяг, який вона вдягатиме на онлайн уроки. Дитина не має сидіти перед монітором в піжамі. Також наявність такого робочого одягу буде підсвідомо налаштовувати учня на навчання.

4. Робіть перерви. По санітарним вимогам онлайн урок триває від 10 до 30 хвилин, залежно від вікового періоду. Слідкуйте, щоб під час перерв дитина дійсно відпочивала, а не сиділа у гаджетах, навчіть дитину робити зарядку для очей та фізичні вправи для зняття напруги з тіла.

5. Заохочуйте до спілкування з однолітками. Провідна діяльність серед школярів – це спілкування з однолітками. Не обмежуйте дитину в такому спілкуванні, а навчіть спілкуванню з розумом.

6. Замість очікувань – мотивація. Не сваріть дитину за те, що вона чогось не знає, краще допоможіть їй вирішити складне для неї завдання. Мотивуйте на успіх, заохочуйте, а також хваліть за успіхи.

7. Організуйте цікаве дозвілля. Залучайте дитину до виконання хатніх справ, готуйте разом, або дайте можливість дитині щось приготувати для Вас.

8. Розвивайте інтерес до літератури, адже, як відомо читання зменшує стрес і розвиває мислення. Не  буде зайвим влаштувати, наприклад, піжамну вечірку, або сімейний вечір настільних ігор. Головне, щоб таке дозвілля приносило позитивні емоції та викликало у дитині почуття емоційного комфорту.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Права та обов'язки учнів